UHF IP radijski modemi za Industrijske IoT primjene

IP radio modemi pokazali su se kao idealno komunikacijsko rješenje za prijenos podataka nižih kapaciteta. Industrijski IoT zahtijeva pouzdanu i sigurnu povezivost na udaljenostima koje tradicionalno nisu pokrivene većinom mrežnih infrastruktura i u uvjetima bez optičke vidljivosti nude visoku raspoloživost. Bez mogućnosti povezivanja udaljenih lokacija i senzora upravljanje IIoT mrežom s kraja na kraj postaje glavobolja. Radio modemi vjerojatno su najbolje rješenje za takve industrijske primjene.

UHF (Ultra High Frequency) radio modemi rade u donjem pojasu od 450-806 MHz i omogućuju povezivanje na velike udaljenosti u konfiguraciji točka-točka, točka – više točaka te kao repetitor.

Cambium cnReach radio modemi u 406-430 MHz i 450-470 MHz frekvencijskom području mogu osigurati kapacitete do 100 kbit/s, robusnu i pouzdanu komunikaciju na velike udaljenosti, a najviše se upotrebljavaju za potrebe telemetrije i SCADA sustava. SCADA je tehnologija koja omogućuje prikupljanje podataka iz jednog ili više udaljenih postrojenja te slanje upravljačkih naredbi u ta postrojenja. Nova generacija uređaja podržava Ethernet, usmjeravanje prometa, VLAN tagiranje i visoku razinu sigurnosti.