Radio komunikacijska rješenja u službi video nadzora

20.3.2018.

Cambium Networks i Ingram Micro Hrvatska 27.03.2018 godine održali su prvu zajedničku konferenciju u Hotelu Antunović, Zagreb o radiokomunikacijskim rješenjima za profesionalni videonadzor uz izložena rješenja i demonstraciju besplatne cnMaestro platforme za nadzor i upravljanje mrežnom infrastrukturom te LinkPlannera, besplatnog softverskog alata za planiranje linkova i cjelovitih mreža. Predstavnici tvrtke Cambium Networks govorili su o povezivanju udaljenih lokacija, prijenosu video prometa na veće udaljenosti koristeći bežičnu komunikaciju, i savjetovali oko projektiranja mrežnog i sustava videonadzora, sigurnosti komunikacije, odabira pouzdanih i kvalitetnih rješenja.

Kristijan Fabina, direktor prodaje za Adria regiju, Bugarsku, Tursku i Gruziju Cambium Networksa predstavio je Cambiumov komunikacijski sustav za profesionalni videonadzor.

“Uz Cambium rješenja moguće je izgraditi bežični link ili mrežu od kilobita do gigabita, od dva metra do 250 kilometara udaljenosti, u licenciranom ili nelicenciranom frekvencijskom području, u otvorenim ili zatvorenim prostorima. Predstavit ćemo Cambium Point-to-point i Point-to-Multipoint profesionalne komunikacijske sustave, pregled ključnih funkcionalnosti, prednosti rada s Cambium rješenjima, njihov utjecaj na kvalitetu sustava videonadzora i mrežu pružatelja Internet usluga”, izjavio je Kristijan Fabina.

U predavanju “ePMP – Bežična budućnost je sada” predstavili smo najekonomičnije Point-to-Point/Point-to-multipoint rješenje najviših industrijskih performansi, a u predavanju “ePMP Elevate” rješenje o tome kako zadržati postojeću UBNT i Mikrotik opremu, napraviti jednostavnu nadogradnju Cambium softverskom inačicom i osigurati 2-5 puta bolje performanse i pouzdanije bežične veze.

Smart City: građani, tehnologije i partneri

Dino Juriša, voditelj odjela za Bosch pametna rješenja za tržišta Hrvatske i Slovenije kao poseban gost konferencije održao je prezentaciju na temu ‘pametnih gradova’.

“Smart City nije samo pametan grad u tehnološkom smislu. Smart City je novo tehnološko i socijalno doba, obilježeno novim poslovnim modelima i partnerskim odnosima. Protok velikog broja informacija, sve djelotvornijim metodama komunikacije i analitike, omogućava izrazitu dinamiku promjena. U tom okruženju, nijedan tržišni igrač ne može nastupati sam. Partnerski odnosi poslovnih igrača, ali i građana, bitan su dio koncepta pametnog grada, i svakog pojedinačnog pametnog projekta. Čak i donedavne granice konkurentnosti postaju fleksibilnije, ponekad i nestaju. Je li pametan grad trenutak kada tehnologija istinski postaje način povećanja ljudskog komfora i održivosti? Da, ako je partnerski usmjerimo tom cilju”, objasnio je predstavnik kompanije Robert Bosch.

Konferencija je bila namijenjena

  • Tvrtkama koje se bave integracijom sustava videonadzora, tehničke zaštite i osiguranja perimetra
  • Svim tvrtkama koje trebaju bežično povezati dvije ili više lokacija
  • Projektantima
  • Gradovima, općinama, komunalnim službama
  • Službama za zaštitu i spašavanje
  • Stručnjacima za sigurnost i prevenciju

ePMP – Bežična budućnost je sada

ePMP – Bežična budućnost je sada