Optima Telekom najbolji Cambium telekom partner s više od osamdeset realiziranih WiFi4EU projekata

19.12.2021.

Optima Telekom najbolji Cambium telekom partner s više od osamdeset realiziranih WiFi4EU projekata

Izgradnja javnih WiFi mreža financiranih od strane Europske Unije u posljednje dvije godine provedena je u gotovo šest tisuća europskih gradova i općina, među kojima se nalazi i veliki broj hrvatskih. Jedan od ključnih tehnoloških partnera i izvođača na ovom projektu s više od osamdeset realiziranih projekata je domaći telekom operator Optima Telekom. Koristeći Cambium Networks rješenja Optima Telekom je ponudio kompletnu uslugu po sistemu „ključ u ruke“ i isporučio lokalnim zajednicama visokokvalitetan besplatan pristup internetu i to na javnim mjestima poput trgova, parkova, javnih zgrada, knjižnica i muzeja.Stoga je Cambium Networks i odabrao Optima Telekom za najboljeg telekom/MSP (Managed Service Provider) partnera unutar WiFi4EU inicijative za razdoblje od 2019.-2021. godine.

“Čestitam našem WiFi4EU timu i velika hvala Cambium Networksu na vrijednoj nagradi, ali i odličnoj suradnji u posljednje dvije godine. Iza nas je više od osamdeset WiFi4EU projekata s Cambium Networks rješenjima kojima smo osigurali visoku razinu kvalitete usluge. Ponosni smo što gradovi i općine prepoznaju Optima Telekom kao pouzdanog tehnološkog partnera te nas posebno veseli što smo tako velikom broju građana instalirali besplatan pristup internetu u njihovoj zajednici“ izjavio je Darko Laktašić, direktor Odjela za prodaju i podršku poslovnim korisnicima.

Općine i gradovi s cjelovitim Cambium komunikacijskim tehnologijama postavili su temelje budućeg digitalnog razvoja ka ‘pametnim gradovima’ što će s vremenom dodatno povećati kvalitetu života građana i unaprijediti ponudu javnih usluga.

“Čestitam Optima Telekomu na uspješno realiziranim projektima u iznimno velikom broju hrvatskih gradova i općina čime se, u sklopu Cambium partnerskog programa na razini Europske Unije, zaslužno izdvojio među ostalim telekom partnerima. Prednost Cambium Networks je u tehnološkom liderstvu koje u kombinaciji s motiviranim profesionalnim partnerom čini dobitnu kombinaciju za svako izazovno okruženje, u kojem je uz propisane tehničke zahtjeve i minimalne troškove investicije i održavanja potrebno izgraditi infrastrukturu” ističe Kristijan Fabina, Direktor prodaje Cambium Networksa za Adria regiju, Bugarsku, Tursku, Gruziju i Katar.

Uručena nagrada tvrtki Optima Telekom za najboljeg Cambium Networks telekom partnera u sklopu WiFi4EU inicijative