cnVision MAXrp – bežični uređaj s PoE izlazima

4.1.2023.

cnVision™ MAXrp novo je radijsko rješenje tvrtke Cambium Networks posebno prilagođeno za tržište video nadzora. Ova linija proizvoda stvorena je s namjerom visoke isplativosti, jednostavnosti korištenja i predvidljivosti u performansama s pravim izborom funkcionalnosti specifičnim za poslove video nadzora.

cnVision portfelj rješenja služi kao bežična okosnica mreže u povezivanju nadzornih video sustava u točka-točka ili točka-više točaka konfiguraciji. Rješenje je dizajnirano na način da uklanja kompleksnost konfiguracije i planiranja te partnerima osigurava besplatan i jednostavan alat za planiranje linkova i cjelovitih bežičnih mreža. cnVision uređaji vrlo su otporni na smetnje i imaju ugrađen mehanizam za ponavljanje paketa osiguravajući isporuku kritičnih video zapisa izazovnim situacijama. Algoritam bežičnog prijenosa optimiziran je primarno za prijenos video sadržaja pa je tehnička izvedba predvidljiva i osigurava dosljedno iskustvo. Gubitak kritičnog video sasdržaja je neprihvatljiv. S protokolom dizajniranim za najvišu razinu kvalitete prijenosa video sadržaja i visoka otpornost na smetnje s ugrađenim mehanizmom za ponavljajući prijenos paketa, cnVision se lako prilagođava promjenjivim i izazovnim okruženjima na spektru.

MAXrp kao outdoor switch

MAXrp uređaj je najnoviji dodatak cnVision portfelju rješenja, koji pojednostavljuje postavljanje kamera s integriranom antenom 19 dBi pojačanja za bežični prijenos podataka u 5 GHz frekvencijskom području i tri PoE izlazna Ethernet priključka za izravno povezivanje s kamerama ili drugim sigurnosnim uređajima. Tri integrirana PoE izlazna priključka eliminiraju dodatno kabliranje, odvojena napajanja i Ethernet switch pojednostavljujući instalaciju. Bilo koja kombinacija tri standardna PoE uređaja može se koristiti s MAXrp uključujući kamere, Wi-Fi pristupne točke, digitalne znakove, uređaje za kontrolu pristupa, telefone za hitne slučajeve itd. MAXrp ima PoE budžet 45W koji se dinamički raspoređuje po PoE izlazima, a na jednom Ethernet izlazu može dati maksimalno 30W snage. Uređaj je dizajniran za vanjske uvjete s IP67 razinom zaštite, temperaturni raspon od -30° C do +60° C i dolazi s 3 godine standardnog jamstvo na hardver. Može se koristiti kao točka-točka na udaljenosti do 15 kilometara ili kao klijentski uređaj koji se povezuje na centralnu lokaciju odnosno baznu stanicu.

cnVision MaxRP

ONVIF i integracija u VMS

MAXrp ima integriran ONVIF klijent (Open Network Video Interface Forum) koji omogućuje otkrivanje prijenosa video sadržaja putem radijskog linka, naziv proizvođača i modele kamera, IP i MAC adresu kamera te potrošnju mrežnog prometa kamere. Mogućnost otkrivanja prijenosa video sadržaja dodatno omogućuje i gledanje snimke u živo unutar administracijskog web sučelja cnVision uređaja. Takav pristup omogućuje otkrivanje poteškoća u mreži ili zastoj u radu određenih kamera što je veliki korak prema rješavanju potencijalnih problema na terenu. Druga važna značajka je mogućnost integracije cnVision radijskih uređaja u VMS raznih proizvođača koji upravlja kamerama poput Milestone, Genetec, Avigilon i mnogih drugih, kojima možemo u stvarnom vremenu nadzirati ne samo kamere određenih proizvođača i video sadržaj, već i informacije o radijskim uređajima kroz koje prolazi video sadržaj, potrošnju prometa, brzine prijenosa, modele kamera, alarme i događaje što ujedno postaje faktor kvalitete servisa.

cnVision MaxRP