Cambium Networks jača prisustvo u regiji sigurnosnim rješenjima

30.12.2022.

Cambium Networks na mala vrata ušao je na tržište kibernetičke i informacijske sigurnosti predstavljanjem NSE3000 security gatewaya za SMB korisnike pružanjem sigurnosti na mreži svim uređajima uz visoku razinu kvalitete, jednostavnosti i komercijalne isplativosti. Prije dvije godine u ponudu je stavio enterprise i industrijske switcheve uz profesionalna Wi-Fi rješenja, a sada je predstavljen i prvi model sigurnosnog firewall uređaja NSE3000 (Network Service Edge) za male korisnike. Ovim novitetom Cambium je ušao na tržište kibernetičke i informacijske sigurnosti uz najavu dodatnih modela koji će odgovoriti na veće izazove sigurnosti. Cambium je razvio hardver i softver, a model NSE3000 pruža napredne sigurnosne, mrežne i WAN servise za mreže malih i srednjih poduzeća, te osigurava visoke performanse do gotovo 950 Mbps propusnosti uz SD-WAN funkcionalnost. Zadaća NSE3000 uređaja je nadzor i zaštita lokalne mreže, detektiranje skrivenih prijetnji unutar dozvoljenih sadržaja i uređaja na lokalnoj mreži te osigurava sigurnost u poslovanju i veću učinkovitost.

Jedna mreža, jedno IT iskustvo

Današnje poslovne mreže moraju djelovati s većom učinkovitošću nego ikad, pružajući besprijekorno korisničko iskustvo uz smanjenje resursa i složenosti. IP nadzorne kamere mrežni su uređaji koji su isto tako izloženi potencijalnim hakerskim napadima pogotovo ako rade sa starijim verzijama softvera koje su ranjive bez odgovarajućih zakrpi. Stariji modeli kamera i nemaju sigurnosne mehanizme. Cambium je odgovorio na te izazove stvarajući jedno IT iskustvo koje spaja pristup mreži, okosnicu mreže, sigurnost, SD-WAN i analitiku odnosno uvid u mrežu iz centralizirane cnMaestro nadzorne platforme dostupne u Cloudu ili kao opcija za virtualizaciju u lokalnom okruženju. Ovakvim pristupom tvrtke mogu maksimizirati učinkovitost svojih mreža i biti ažurniji u odgovoru na incidente, poslovne politike i rješavanje problema.

Jedna mreža

Cjelovito rješenje

Cambium Networks “ONE Network” pristup pomaže pojednostaviti operacije pružajući jedno sigurno i konvergirano IT iskustvo, pretvarajući mrežu iz kolekcije različitih dijelova u jedinstvenu arhitekturu. Platforma integrira profesionalna Wi-Fi rješenja, Layer 3 switching, mrežnu sigurnost, SD-WAN i povezivost kroz fiksnu bežičnu širokopojasnu infrastrukturu upravljanu iz jednog sučelja cnMaestro platforme. Administratori su u mogućnosti upravljati višestrukim mrežnim elementima od ruba mreže do Clouda sa zajedničkom vidljivošću, politikama, mrežnom sigurnošću i workflow procesima za rješavanje problema što omogućuje IT osoblju automatizirati optimizaciju iskustva krajnjih korisnika.


Tehničke funkcionalnosti

Uređaj ima sposobnost usmjeravanja prometa, balansiranja prometa kroz dva SD-WAN sučelja, kontrolu i optimizaciju prometa te podešavanja kvalitete servisa. Podržani mrežni servisi su DNS, DHCP i RADIUS serveri, a sa sigurnosnog stajališta integriran je firewall, detekcija upada u mrežu i iskorištavanja ranjivosti aplikacija, zaštita od napada na mrežu (IDS/IPS), VPN s multi-factor autentikacijom, ZTNA (Zero Trust Network Access), kontrola aplikacija poput Facebook, Youtube, Netflix, VPN i slično kroz zabranu korištenja. Moguće je podešavati zabranu pristupa određenim sadržajima ili cijelim kategorijama web stranica i aplikacija koja omogućava preventivnu zaštitu od zaraze malwareom, virusom i drugim zloznamjernim alatima. NSE3000 nudi i procjenu ranjivosti za povezane uređaje. Usluga provodi povremena skeniranja kako bi otkrila CVE (uobičajene ranjivosti i izloženosti) i daje rezultat s preporučenim popravkom. Omogućuje vidljivost i dinamički popis IoT uređaja na mreži kao i provjere u ažuriranim bazama podataka uređaja popust LED Wi-Fi rasvjete, pametnih utičnica, printera, skenera, Wi-Fi pristupnih uređaja, streaming uređaja, Raspberry i drugih.

NSE3000 SD-WAN security gateway

NSE3000 SD-WAN security gateway